Dondurulmuş Künefe



Superfresh'in dondurulmuş künefesini aldık ve yaptık.


İkili olarak satılan paketinden aldık, fiyat olarak tekli olanlara göre daha uygun fiyata geliyor, teklisi de kalmamıştı zaten.

Sağlık açısından düşünürseniz alüminyum kap içerisinde olması ve kapağının da alüminyum olması nedeniyle tarifteki gibi kendi kabının içerisinde pişirmek pek sağlıklı değil, künefe tabağınız yoksa ama mecburen olduğu gibi pişirmeniz gerekecek. Maalesef alüminyum kaplarda pişirilen yemeklerle birlikte vücudumuza geçen alüminyum parçacıklarının zamanla beyinde birikerek Alzheimer hastalığına neden olduğu söylenmektedir.

Künefe Pişirme


Pişirme önerisinde yazdığı gibi fırınımızı önceden 240 derecede ısıttık. Fırın ısındıktan sonra 12 - 14 dakika alt ve üstü kızarana kadar pişirilmesi yazıyordu, bizimki yaklaşık 20 dakika sonra kızardı. Fırından dolayı bu değişiklik gösteriyordur mutlaka. 

Künefe Şerbeti Hazırlama

Künefeler pişmeye başlamadan önce şerbeti yaptık , ikisinin de sıcak olmaması gerekiyor. Künefeler sıcak çıkacağı için şerbeti 15-20 dakika kadar öncesinden hazırlayıp ılıttık. 

Şerbeti hazırlarken bir su bardağı su ve bir su bardağı şekeri bir tencere içerisine koyup kaynayana kadar bekledik ve kaynadıktan sonra tarifte bir dilim yazıyor ama biz ince iki dilim limon koyduk içerisine. 

Tarife göre 8-10 dakika sonra şerbeti kontrol ettiğinizde ip gibi süzülmesi gerekiyordu ama bu olmadı, biraz daha fazla kaynattık ip gibi süzülsün daha güzel olsun diye , 20 dakikaya yakın kaynadı ve o ip gibi süzülme olmadı, artık yeter deyip aldık. Bayaa bi koyu olmuştu şerbet.

Her bir kabın içerisine 5-6 kaşık döktük, birazcık ta arttı artanı da ikişer kaşık daha döktük fazlasından bir şey olmaz diye.



Sıcak sıcak yemeye koyulduk , ama çok ağır olmuştu, yarısını yiyebildik ve bıraktık. 1-2 saat sonra künefeler soğuduğunda baktık ki üstleri şekerlenmiş. Şerbetin çok fazla kaynamasından kaynaklı olsa gerek bu da. (ip gibi süzülme olayına takılmayın bizce, 10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın ve künefelerin üzerine şerbeti dökün)

Ağır olmasının dışında lezzet olarak fena değildi, eğer kıvamını ayarlamış olsaydık daha lezzetli ve güzel olacaktı ona inanıyoruz. 


10 üzerinden 7 puan veriyoruz.

Tavsiye Ediyoruz.

Bizimki sadece tavsiye karar sizin tabii ki.


Yorumlar